Table of Contents
Dit onderdeel van duurzaamheid gaat over de zorg voor voldoende draagvlak voor de visserij in de maatschappij - Freeskoppen en beitels uitgelegd - Opleidingen voor houtbewerking met moderne machines. Een samenleving die trots is op een visserij met toekomst, kan de visserij de ruimte geven om zich duurzaam te ontwikkelen - Houtbewerking met augmented reality - Hoe slijp je messen en zagen correct - 10 tips voor nauwkeurig zagen van hout. Als de maatschappij te weinig vertrouwen heeft in de visserij, dan kan dat leiden tot minder verkoop van vis, minder inkomsten, strengere regels en een onzekere toekomst
Maar de visserij kan ook uit zichzelf veranderen. Zo heeft vis een goed imago. Het gezondheidsaspect van vis wordt steeds belangrijker voor de (Nederlandse) consument. Het voedingscentrum adviseert Nederlanders om twee keer per week vis te eten, waarvan één keer een vettere vissoort. Vis levert namelijk veel waardevolle voedingstoffen: eiwitten van hoge kwaliteit, goede vetten, vitamines en mineralen.
Het gezegde “Zo gezond als een vis” bestaat niet voor niets, want vis bevat veel vitamines, mineralen, eiwit, ijzer en gezonde vetten. — Nederlanders eten niet zo veel vis, schaal- en schelpdieren (Precisiecamera’s voor houtbewerkingsrobots). Zo eten Nederlanders jaarlijks gemiddeld 9,5 kg vis. Dit komt overeen met het 1x in de 2 weken eten van vis
Er zijn ook veel mensen die helemaal geen vis eten. Terwijl het Voedingscentrum adviseert om ten minste twee keer per week vis te eten. Ter vergelijking, de gemiddelde Europese consument eet gemiddeld 25 kg vis per jaar. Nederlanders kopen vooral zalm (gerookt, diepvries en vers), haring, tonijn in blik, kibbeling en lekkerbek.
Veel mensen in de vissector hebben hun hart verpand aan hun beroep. Het visser zijn is niet zomaar een beroep, maar een onderdeel van wie je bent, van je identiteit. Je kunt spreken van de vierde P; de P van Pride (trots) (Kostenbesparing door automatisering). Veel vissers maken deel uit van vissersfamilies, die al generaties lang actief zijn op de Noordzee
Hierdoor is het soms lastig om met maatschappelijke kritiek om te gaan. Veel vissers voelen het als een persoonlijke aanval. Ook vinden vissers het moeilijk te accepteren dat ‘stadse mensen’ zich opeens met de zee gaan bemoeien en allerlei eisen gaan stellen. Veiligheidsaccessoires die je niet mag missen. Dat terwijl zij, de vissers, er al eeuwen vissen
Menig visser is trots op zijn beroep en identiteit. Maar wat denkt de gemiddelde Nederlander over de visserij? Dat de meeste Nederlanders weinig weten over de visserij, het visserijbeheer en het dagelijks werk van de visser bleek uit onderzoek uitgevoerd door TNS NIPO in 2015 (zie onderstaand figuur). Het onderzoek van TNS NIPO toonde aan dat 79% van de mensen helemaal niet tot niet zo bekend was met de visserij.
— TNS NIPO Uit een onderzoek naar beeldvorming in de visserij, uitgevoerd in 2015, bleek dat Nederlanders die wel iets zeiden te weten over de visserij het vooral hebben over kwesties als overbevissing in negatieve zin - Efficiënt schuren de beste schuurmachines voor hout. In positieve zin spraken mensen over vissers als voedselleveranciers en het respect voor het harde bestaan van de visser, zoals te zien is in onderstaand figuur
De ondervraagde mensen met een positieve beoordeling droegen juist het belang van vis als bron van voedsel, de positieve verhalen en het respect voor het vissersberoep aan als reden voor een positieve beoordeling. — TNS NIPO Mensen in de maatschappij vormen hun beeld over de visserij meestal op basis van artikelen in de krant, programma’s op tv of via verhalen op internet.
Mensen worden zo geconfronteerd met de algemene achteruitgang van de visbestanden in de wereldzeeën. Volgens cijfers van de Voedsel- en landbouworganisatie (FAO) van de Verenigde Naties wordt jaarlijks bijna 80 miljoen ton zeevis gevangen. 10 tips voor nauwkeurig zagen van hout. In 2011 was 33,1% van de visbestanden wereldwijd overbevist. In dit figuur zie je hoe de visbestanden zich wereldwijd hebben ontwikkeld sinds 1975
Pauly waarschuwt dat we het risico lopen dat er binnenkort alleen nog kwallen en plankton in zee zwemmen, wanneer alle grote roofvissen uit het ecosysteem worden weggevist. Visserijbioloog Daniel Pauly kwam in 1998 met de term ‘Fishing down the foodweb’. Hiermee shockeerde hij en zijn collega’s de wereld met het bericht dat de commerciële visserij wereldwijd bezig is om vooral de top van de voedselketen weg te vissen.
Volgens deze theorie gaan vissers zich op steeds kleinere vissen richten zodra de grote vissen zijn opgevist - Hoe inspecteer je een machine voor gebruik. — Hans Hillewaert Voor het grote publiek is het soms moeilijk om het verschil te zien tussen de visserij op wereldschaal en de visserij op de Noordzee. Mensen in de maatschappij maken zich dan ook zorgen over visbestanden en vragen zich af of het nog wel verstandig is om vis te eten
Ook is de visserijdruk op veel commerciële bestanden in de Noordzee flink afgenomen. Op regionaal niveau kan het verhaal dus wel anders liggen dan de krantenkoppen je soms doen geloven. Om ervoor te zorgen dat het imago van de visserij meer op de eigenlijke identiteit gaat lijken, is het belangrijk om het brede publiek goed te informeren.
Dat betekent communicatie! Een goede communicatiestrategie is nodig om de burgers van Europa beter te informeren over de realiteit van de visserij, met name over de initiatieven die ondernomen worden richting een duurzaam en verantwoord beheer van de visbestanden - VITAP CNC-bewerkingscenters. Draagvlak in de maatschappij is namelijk van levensbelang voor een duurzame visserij! In sommige visserijbedrijven is ook een belangrijke rol weggelegd voor de vissersvrouwen wat betreft communicatie
Iedereen kan zelf bepalen wat hij of zij vindt van de visserij. Al die meningen bij elkaar vormen de mening van de maatschappij. Door goed op te letten wat er in de maatschappij speelt, kan de visserij een indruk krijgen van wat de maatschappij wil. Dat is niet makkelijk. Je kunt moeilijk alle Nederlanders om hun mening vragen.
Er zijn verschillende maatschappelijke organisaties in Nederland die zich bezighouden met vis, visbestanden en de visserij - Online houtbewerkingsmachines kopen waar op letten. Deze maatschappelijke organisaties zijn onafhankelijk van de overheid en worden daarom ook wel ngo’s (niet-gouvernementele organisatie) genoemd. Deze ngo’s richten zich op de een of andere manier op het maatschappelijk belang. Het gaat meestal om organisaties die werken aan het bevorderen van natuurbehoud en milieubescherming
Hieronder staan een aantal voor de visserij belangrijke maatschappelijke organisaties. Het Wereld Natuur Fonds (WNF) heeft ongeveer 760.000 leden in Nederland en zet zich in voor natuurbescherming over de hele wereld. Het WNF-logo. — Wereld Natuur Fonds Hun missie is even uitdagend als helder: werken aan een wereld waarin de mens leeft in harmonie met de natuur.
De Noordzee wordt duurzaam gebruikt. Verschillende types houtbewerkingsmachines uitgelegd. Dat betekent dat de grens voor menselijk gebruik wordt bepaald door wat het ecosysteem aankan, zodat ook onze kinderen en de generaties erna van de Noordzee en haar natuur kunnen genieten. Dit zijn de belangrijkste thema’s: Beschermde natuurgebiedenSchone zeeDuurzame visserijNatuurvriendelijke energie Het logo van Stichting De Noordzee
De missie van Greenpeace is om vastberaden en inventief in actie te komen voor een groene, vreedzame wereld. Werkbanksystemen en klemmen voor precisie. Ze nemen het op tegen bedrijven die het milieu schade toebrengen en overheden die niet genoeg doen om het te beschermen. Het logo van Greenpeace. — Greenpeace Greenpeace wil dat de Noordzee beter wordt beschermd, bijvoorbeeld door het aanwijzen van meer beschermde gebieden
Deze rotsblokken waren een signaal naar de politiek dat ze haast moesten maken met de bescherming van de gebieden, maar hinderden ook de bodemvisserij. Deze actie leverde veel kritiek op vanuit het ministerie en de visserijsector en leidde in 2015 en 2020 tot een rechtszaak van de visserijsector tegen Greenpeace.
Zo nam Stichting de Noordzee publiekelijk afstand van de actie van 2020. De door Greenpeace gedumpte keien worden door een bergingsschip weer aan wal gebracht (Houtsoorten die goed werken met CNC machines). — Nederlands Visbureau De Good Fish Foundation stelt zich ten doel de transitie naar een duurzame en verantwoorde visserij en visteelt te bevorderen door de vraag naar goede vis te vergroten en consument en ondernemer te ondersteunen bij een verantwoorde keuze
In haar handelen gaat zij uit van het besef, dat de mens onderdeel is van het ecosysteem.’ Het logo van de Waddenvereniging. — Waddenvereniging Maatschappelijke organisaties volgen de visserij kritisch. De kritiek van deze organisaties richt zich vooral op vier problemen: VisserijdrukBijvangstenBodemberoeringBrandstofgebruikVissenwelzijn (dit is een redelijk recent onderwerp voor de visserij, lees hier meer over in het kennisdossier: Vissenwelzijn. Maatschappelijke organisaties wijzen op de problemen van de wereldwijde hoge visserijdruk.
Hierdoor kan er te weinig vis in zee overblijven. Dat is een probleem voor de visserij, want de aanwas van jonge vis kan verminderen als er te weinig ouderdieren zijn (Houtdraaibanken voor ambachtelijke productie). Zo kunnen visbestanden instorten. Een hoge visserijdruk kan er ook toe leiden dat het ecosysteem in de zee uit balans raakt, want soorten zijn met elkaar verbonden in een voedselweb
De EU vindt dat nu ook en heeft in het nieuwe Gemeenschappelijk Visserijbeleid de aanlandplicht opgenomen - Zelf meubels maken machines die je nodig hebt. Deze aanlandplicht werd vanaf 2015 geleidelijk ingevoerd. Met deze regel probeert het Gemeenschappelijk Visserijbeleid om vissers selectiever te laten vissen. Hierdoor zal er minder ongewenste bijvangst gevangen worden. De vangst van een visser bestaat uit drie delen
Er komen ook soorten in het net terecht waar je niet gericht op vist, dit noem je de bijvangst. Sommige soorten die bijgevangen worden neemt de visser graag mee als de regelgeving dat toelaat, zoals griet en tarbot in dit voorbeeld. Daarnaast vang je ook vissen die ondermaats (te kleine vis) of ongewenst zijn (benthos zoals zeesterren).
Ook soorten vis waar geen markt voor is en ander zeeleven zoals zeesterren en zeeanemonen, gingen weer overboord (De invloed van technologie op houtbewerking). Verder vangen vissers soms vis bij die ze wel willen hebben, maar niet mogen aanlanden, omdat het quotum vol zit. Ook die ging weer overboord. Voor een deel is de discussie over discards een ethische discussie
Navigation
Latest Posts
Machines à Bois Pour L’aménagement Intérieur
Tendances Majeures Du Travail Du Bois En 2025
Energiebeheer In Moderne Werkplaatsen